Westerwald

Hotel Heiderhof ligt aan de rand van het dorp Obersteinebach in de bossen van het Westerwald; het `groene hart van Duitsland`. De zuiverste lucht ook wel genoemd. De omgeving leent zich uitermate voor een heerlijke wandeling, een fietstocht, maar ook met de Motor of de auto. Wij liggen op ca. 8 minuten van de snelweg A3 waardoor je snel in de bekende steden in de omgeving kan zijn zoals Koblenz, Bonn, Köln en Limburg aan de Lahn. De mooiste ritten naar deze steden of andere bezienswaardigheden gaan natuurlijk langs de rivieren de Wied, Moezel, Rijn of de Lahn. Langs deze rivieren komt u door  de vele romantische en toeristische dorpjes, langs burchten, kloosters en kastelen. U ziet de mooiste vakwerkhuizen langs kilometers wijngaarden, waarvan de steilste van Europa zich bevinden aan de Moezel. De zgn wijn-terrassen. Door de centrale ligging van ons hotel kunt u vele kanten uit. De sportieve of culturele uitstapjes zijn ruimschoots aanwezig voor jong en oud.Activiteiten in het Westerwald

   Winkelen
   Dagtours
   Sport en Recreatie

Interessante dorpen en steden in de omgeving

 

 

Bonn en Köln: Zeker tijdens de decembermaand zijn beide steden een bezoek waard. Met zijn grote uitgebreide kerstmarkten en autovrije winkelstraten, de mooie, immens grote Dom van Köln niet te vergeten.

Koblenz: Deutsche Eck, hier komt de Moezel in de Rijn, met de kabelbaan over de Rijn naar het ´Fort Ehrenbreitstein´.

Limburg aan de Lahn: Met zijn prachtige kerk, gelegen op het hoogste punt van het stadje, zijn vele ´romantische´ straatjes met prachtige vakwerkhuizen. En dan via de Lahn een bezoek brengen aan o.a. Nassau en Bad Ems, komt U vanzelf weer bij de Rijn.

Hachenburg: Een prachtig stadje, gelegen in het Westerwald.

Cochem: Ligt aan de Moezel, een toeristische plek met vele terrasjes

Linz ligt aan de Rijn: Heerlijk stadje om te wandelen, bekijk eens de hoogte van de oude hoogwaterstanden bij de toren.

Ahrweiler:  Gelegen aan de Ahr, het wijngebied voor de rode wijn, als b.v. een Dornfelder Hohr – Grenzhausen is de `pottenbakkers` streek, met enkele musea.

Waldbreitbach: Vanaf eind November tot begin Februari het bekendste dorp van Duitsland als het om de grote hoeveelheid kerststallen en kribben gaat.